Planene skrinlegges

Etter at Tøtta har haltet litt på en forfot har vi fått gjennomført en undersøkelse med røntgen og fått fastslått at hun har forkalkninger i høyre albueledd.  Dette er å betrakte som genetisk, slik at alle planer om paring på henne faller i fisk.  Hun går på smertestillende og skal så i neste omgang gjennomgå fysioterapi, for å forsøke å løse opp de muskelspenningene hun har i forpartiet p.g.a. kompensering av det svake leddet.

Dermed legges planene bort og vi må nå tenke oss om hva vi gjør i fortsettelsen. Bortsett fra at Tøtta var i minste laget, så fant vi alle de egenskapene vi gjerne ville ha som et fundament for vår avl.

Interessant hannhund S39912/2010 Småstugans August (Kox)

Småstugans August, eller Kox som han kalles, er en utrolig interessant hannhund som eies av Harald Hartvigtsen.  Harald har aldri stilt han på prøve, så vi får låne han nå i vinter for jakt og eventuell prøvestart.

I tillegg til at Harald gir Kox de beste skussmål som jakthund, er det ganske interessant å se på linjene som ligger bak.  Far til Kox er Joker, som allerede er godt beskrevet her på hjemmesidene.  Mor til Joker er Ramfløydalens Pepsi, som fører inn ”Tromsøblodet” i denne kombinasjonen.  ”Tromsøblodet ” er beskrevet på en annen fane på hjemmesidene.  Far til Joker er Koss ( Effi Brown av Sivertsvik  - Eiemyras Marco).  Et interessant poeng er at mor til Effi Brown er Hekkfjellets Carmencita, som igjen kommer etter Vestfjorddalens Jim.  Jim er bror til Vestfjorddalens Ferry som er mor til Vestfjorddalens Tina T, som igjen er 3 ganger oldemor til vår Vestfjorddalens Tøtta T.

Far til Koss er Eiemyras Marco som kommer etter Black Luckys Kicki og Pråhvkas Creditor.  Far til Creditor er Black Lucys Papageno, som igjen er bror til Black Luckys Kicki.

Mor til Kox er Patjanens Chil Out, som kommer etter Annahojs Sourva og Black Lucys Ess. Sourva kommer etter Givens Isle of Jura og Black Luckys Luky Luke. Mor til Isle of Jura er Black Lukys Pricka, som er søster til Black Luckys Kicki og Papageno (oldemor og tippoldefar til Joker!)  Far til Isle of Jura er Black Luckys Mack Scott som er etter Black Luckys Glory og Hopfossens Grim .  Grim er igjen far til Phi, som er ”stamfar” til Tromsøblodet ( morsiden til Joker)

Black Luckys Ess kommer etter Black Luckys Ina Scott og Firefall.  Ina Scott kommer etter Black Luckys Glenda og Vestfjorddalens Black Luck.  Her kommer Vestfjorddalens Tina T inn igjen som mor til Black Luck i kombinasjon med Black Luckys Kawass.

Fundamentet for kombinasjonen er Black Luckys Spirit of St.Louis som går igjen 4 ganger; 3 ganger i kombinasjon med Groll og 1 gang med Jämtens Hugå.  Groll 5 ganger , hvorav 3 ganger med Spirit og 2 ganger med Jämtens Seja.  Så finner vi Vestfjorddalens inne på begge sider med henholdsvis Tina T og Jim. Artig !!!

Black Luckys Spirit of St.Louis

Black Luckys Spirit of St.Louis

Å velge handhund?

Da har skuffelsen lagt seg etter at veterinæren konstaterte at Tøtta er tom.  Vi har bestemt oss for å pare henne på nytt når hun løper i mars/april.  Vi var jo veldig interessert i å bruke Joker og de linjer han bærer i seg.  Ronny Hartvigtsen har vært hos veterinær og fått konstatert at Joker har levende sædceller ( det kunne vært bedre) og spørsmålet er om vi tør å bruke han på nytt.  En ny utsettelse synes vi ville vært sabla kjedelig.

Vi tror fortsatt at Tøtta i kombinasjon med "Tromsøblodet" bør bli bra og det finnes en del interessante og gode handhunder som er kommet fra Jimsrypas og Ørntuas de siste år.  Den ikke ukjente pointermann og dommer Harald Hartvigtsen har en sønn av Joker (August) som kommer etter kombinasjonen med Patjanens Chil Out.  Chil Out er etter meriterte hunder som Annahojs Sourva og Black Luckys Ess.  Harald har imidlertid sluttet med prøver, så August er ikke stilt på prøve.  Jeg har snakket med Harald og får låne August til vinteren for trening, jakt og eventuelt prøver.  Det blir kjempeinteressant !!!

SE39912/2010 Småstugans August

SE39912/2010 Småstugans August

Ingen hvalper !

Besøk hos Veterinær med ultralyd viste ingen tegn til hvalper i Tøtta.  Skal tilbake om 14 dager til en siste test, men veterinæren var ganske sikker.  Utrolig skuffende og irriterende, etter så mye forarbeid, planlegging og "forhåpninger"..

Nå blir det tenkepause !!

Hvalper i november..

Tøtta sin løpetid medførte at vi måtte ha Joker sammen med oss i jakta. Hun ble paret første gang den 15.september, så vi håper på hvalper midt i November.

Joker var også med oss på jakt de fleste dagene og vi fikk ytterligere bekreftelser på hans kvaliteter.  Vi gleder oss virkelig til å se resultatet av denne kombinasjonen 

Tøtta

Vi har bestemt oss for å pare Tøtta når hun løper i August.  Tøtta er nå 3 år og har oppnådd 1 UK og 1 AK og ble nr 2 i Fjellpokalen i Arvidsjaur i 2010.  Hun er tettavlet Vestfjorddalen med Vestfjorddalens Tina T tre ganger som oldemor i kombinasjon med Drevjans Lux, Black Luckys Kavass og Embercome Kittiwake.   

Tøttas stramme linje (innavlsgrad på 10,89 % i 6 ledd) gjør at vi velger å "gå ut" når vi velger hannhund, selv om Joker også bærer både Vestfjorddal og Black Lucklinjer gjennom Afferns Birk, som er bestfar på morsiden og Black Luckys Kicki som er oldemor på farsiden.  Afferns Birk er bror til Tøttas oldemor Afferns Myra ( morsiden) 

Høyt hode i stand etter sin oldefar

Høyt hode i stand etter sin oldefar "skotten" Embercome Kittiwake??

Njch Joker 06179/05

Joker er nord norges mest premierte levende pointer med 31 premieringer i VK hvorav 10 ganger 1VK. Deltager på NMlag høst 2010 og 2011.  Joker er en hund vi kjenner godt,- har både hatt han boende hos oss, trent han og stilt på prøve med han.  En storgående forutsigbar revierende hund med et eminent fuglarbed.

Som nevnt finner vi både Vestfjorddalen og Black Luck linjer i Joker, men jeg synes det mest interssante er morsiden (Pepsi) som er bærer av "Tromsøblodet" ( se egen side om Tromsøblodet) Lurdals Z Iva og Phi.  Det skal bli uhyre spennende å se hva han kan gi i kombinasjon med tett Vestfjorddalen.

Etter planen skal parring skje 25 august, så interesserte kan ta kontakt på telefon 

90 10 20 76 eller mail terje@steinsund.com

Kommentarer

Terje

09.08.2012 20:24

Se også hva Sven Tore Kittilsen og Esben Eliassen har skrevet om paringen i gjesteboka!

Jan Hagalia

01.06.2012 14:36

Det blir bra hunder med Tøtta/Joker garantert.
Hilsen Jan H.

Terje

31.07.2012 09:43

Håper du har helt rett Jan !

Nyeste kommentarer

07.03 | 08:05

Mye fine resultater fra deres hunder på starten av året, gratulerer

24.01 | 18:30

Godt Nyttår fra kokken, dokker e savnet i Tromsø. Eller er jeg og Anton å lufter husrypene deres på Kvaløya, de er i superform nå. Sees på ;)

20.01 | 08:19

Dette blir en spennende kombinasjon !

14.10 | 18:26

Finns det kvar en tispe?

Del denne siden