Aron røntget

1.12. ble Aron røntget og resultatet var feilfrie A hofter !!

Vito omplassert

Da er Vito omplassert til Line Berglund i Risøyhamn.  Med to unge hunder i huset som får 1.prioritet, ble det mye inneligge på Vito.  Hos Line blir det helt sikker bra for han, og hun har planer om å benytte han i avl med sin egen tispe Hammerpoints Ao Kiss (13434/07)

1UK og 2.plass i Fjällpokalen til Tøtta..

Torsdag 2.september startet vi i kvalik til Fjällpokalen i Arjeplog i Sverige.  Tøtta gikk glimrende hele dagen og hadde et fint fuglearbeid som kvalifiserte henne til finalen. 

I finalen, dagen etter, fortsatte Tøtta sitt gode arbeid og etter første runde var hun helt i tet.  Imidlertid fikk en engelsk setter godkjent fuglearbeid i 2 runde og gikk foran. 

Det var 6 premierte og vi er kjempefornøyd med 2.plassen, og ikke minst 1 UK.

I dag på lørdag er det jakt, og så starter Aron i morgen i ØK.

Premievinnerne i finalen..  Roland Olson med 1 pr. til venstre og så nr. 2 - 3 o.s.v.

Premievinnerne i finalen.. Roland Olson med 1 pr. til venstre og så nr. 2 - 3 o.s.v.

21.- og 22. 8. Resultatløs helg på Altevann

Høstens første jaktprøve ble resultatløs !!  På lørdag gikk Aron glimrende i AK, han støkket imidlertid langt ute - lot seg stoppe 1.gang, men tok etterhvert opp samme rypa på nytt og fulgte etter friskt som bare det ... takk og farvel.

Tøtta T gikk hele dagen (85 min.) uten at det var fugl i noen av slippene.

På søndag ble partiet avlyst p.g.a. en masse rein i terrenget.

Det nærmer seg...

Så er juli helt på slutten og vi begynner så smått å se etter snø i toppene Hundene har hatt sine første turer i terrenget og vi er helt sikre på at rypekyllingene er flyvedyktige..

Planene for høsten er klar; Aron og Tøtta skal stilles helga 21-22.8. på Midt Troms Fuglehundklubb sin prøve og Tromsø Fuglehundklubb helga etter.  Så er Tøtta påmeldt til fjällpokalen i Arjeplog i Sverige 2.-3.9 (torsdag og fredag) og jeg regner med at Aron stilles samme sted 4.og 5. 

Da er vi i Sverige og jakta er begynt, så da blir det nok jakt i grenseområdet den påfølgende uke.  Harald Jan Edvinsen har invitert til samjakt med utgangspunkt i hans hytte like over grensen - noe jeg tror blir kjempetrivelig.

2 UK til Tøtta

På Altevannsprøven (24 april) fikk Tøtta sin første premiering; 2.UK.  Det var bare reis som manglet på topp-premie.    Hun er nå 11,5 mnd. og tegner veldig bra sålangt...

Aron ble også stilt, men på turboføre tok han vel hardt i, og ble borte stort sett hele første slippet - slik at det var "takk for farvell"!..  Vi må nok ta en aldri så liten medarbeidsamtale han og meg..

Hadde vel en liten forhåpning om 1.AK på Aron i vinter, men vi får være fornøyd med 4 premieringer.  Han er jo bare 2 år og 2 mnd. så det kommer nok nye muligheter.

Tøtta T

Tøtta T

Ny 2 AK på Aron

På helgas Altevannsprøve fikk Aron nok en 2AK på lørdag.  Denne gang synes jeg han virkelig fortjente 1., men dommeren mente han var noe for stor og åpen i første slipp.

Tøtta debuterte i unghundklassen, og hun gikk et meget godt søk - uten å komme for fugl.

Resultatløs jaktprøvehelg på Arnøya

Helga 20-21.mars ble en resultaløs affære får Aron.  Lørdag hadde han sjanser nok, som han ikke maktet å omgjøre i tellende resultater.  På søndag gikk han meget godt uten å komme i fugl.  Helga sett under ett ble en skuffelse. 

Nå er det påske og trening, før vi avslutter med prøver på Altevann andre og siste helga i april

Ny AK premiering på Aron

I dag 13.mars startet Aron på sin tredje start som AK hund og fikk sin tredje premiering.  3AK er vel ikke akkurat det man trakter etter, men Aron var dagens beste søker, men rotet litt med sjansene før han i siste slipp ( 87 min) klemte til med et perfekt fuglearbeid.  Kanskje litt strengt med en 3., men definitivt ikke 1.  - så da er det vel i egentlig det samme.  Det er imidlertid kjempeartig å se søket og det faktum at han finner fugl... og da kommer VKbiletten før eller senere..

På bildet får Terje kritikken fra dommer Edgar Henriksen.  Kalle Jordan og pointeren Labb bivåner det hele.

2. og 3. AK til Aron

Sesongens første jaktprøvehelg ble gjennomført 6. og 7 mars på Vannøya.  Aron som er 2 år og 3 uker debuterte i AK.  I sin første start på lørdag fikk vi et utrolig djupgått og vanskelig føre.  *Første slipp var under pari, men i andre gikk det bedre og det ble et perfekt fuglearbeid.  - og 3 AK som belønning. 

Etter en natt med regnstorm, som forsåvidt vedvarte hele søndag, var føret blitt noe bedre og Aron gikk meget godt og fikk et godkjent fuglearbeid uten reis, følgelig 2 AK. 

Føret og været tatt i betraktning er jeg meget godt fornøyd med utellingen på debuten i AK..  Dette blir spennende !!

Prinsen - årets fuglehund i Sverige 2009

Bror til Vito, Skipsfjordhønas Prinsen ble kåret til årets britiske fuglehund i Sverige.  Prinsen vant også SM vinter i 2009.

Treningshelg 30.-31.januar

Vanskelige forhold hos oss no.  Omentrent fritt for sne; minus 10 og kald vind.  Det ble imidlertid fine turer både lørdag og sønda.  Aron har en kuttskade i en bakfot, så han ble holdt i ro.  Da er det fritt fram for Tøtta, og spesielt på søndag fikk vi se at hun er i ferd med å bli ordentlig jakthund. 

Sesongen i gang

Så er 2010 kommet og de første treningsturene ble gjennomført i nyttårshelga.  Det var kaldt; - 15/20 grader og vind, slik at øktene ble ikke lange.  Lyset, eller mangel på lys, bidro også til korte turer.  Det positive var imidlertid at rypene "er tilbake"..  Det var mere fugl å se i nærområdet rundt hytta enn forventet.

Nyeste kommentarer

07.03 | 08:05

Mye fine resultater fra deres hunder på starten av året, gratulerer

24.01 | 18:30

Godt Nyttår fra kokken, dokker e savnet i Tromsø. Eller er jeg og Anton å lufter husrypene deres på Kvaløya, de er i superform nå. Sees på ;)

20.01 | 08:19

Dette blir en spennende kombinasjon !

14.10 | 18:26

Finns det kvar en tispe?

Del denne siden