A kullet i 2019

Det er de samme fra A kullet; Ailo, Bine, Mim og Hanna, som har vært til start i år. Totalt har det blitt 23 starter og 4 premier: 1 x 1 VK, 1 x 2 VK, 1 x 3 VK og 1 x 2 AK.  Totalt 8 stander mot makkers stand 4, som gir en gjennomsnittlig viltfinnerevne på 66,5 mot 54,17 i fjor og 55 i 2017.

5  tomstander gir en tomstand% på 38.

Høydepunktene må vel være Ailo sin 1 VK NM kval høst og Bine sin 2 VK NM kval og 3 VK NM semi vinter.

A kullet i 2018

I 2018 har det blitt 25 starter for A kullet.  Ailo, Bine, Mim og Hanna har levert 7 premier; 1 x 1 VK CK, 1 x 1 VK, 1 x 2 VK CK, 1 x 4 VK og 1 X 1 AK, 1 x 2 AK og 1 x 3 AK.

 Det er tatt stand 13 ganger mot makkers stand 11 ganger, noe som gir en effektfaktor på 54,17% mot 55,0% i 2017 og 72,0 %i 2016.

7 tomstander er notert, noe som gir en tomstand% på 35.

Bine er vel den som så langt har levert best på prøver . Hun er i året blitt Norsk Jaktchampion og anbefalt avlshund i NPK.   I VK har hun totalt hatt 33 starter og hun har tatt stand 13 ganger og blitt slått på fugl kun 3 ganger ( ingen i 2018).  Hun har en viltfinnerevne i VK på 123,44 (Datahound), noe som er blant de  beste i Norge.

 Ellers er det jo artig å registrere at kullet har fått en ny VK hund i Rokkomborres A Mim.  Det blir spennende å se Bjørn og Mim til start i årene som kommer. 

A kullet i 2017

I 2017 har det blitt noen færre starter for Akullet..  Ara, Ailo, Bine og Hanna har startet tilsammen 33 ganger.  Det har blitt 4 premier; 2 x 1 VK CK, 1 x 1 VK og 1 x 3 VK.  De har hatt stand 5 ganger mot makkers stand 4= effektfaktor 55%.  Dette er noe lavere enn tidligere år, så det merkes at fleste av startene har vært i VK.  På de 33 startene er det registrert 2 tomstander.

5 er sålangt røntget fri med A hofter.

Hanna er blitt elitehund!

Da har Rokkomborres A Hanna fåt excellent og blitt elitehundi NPK!

A kullet i 2016

Bildet er fra høstprøven i Kautokeino hvor Bine fikk 3 VK finale.

I 2016 har 7 av A kullet (totalt 10) vært stilt på prøver.  Det har blitt 52 starter fordelt på Ara, Ailo, Alfa, Bine, Hannah, Mim og Toya.  Dette har gitt 8 premier;  2 x a AK, 3 x 1 AK, 2 VK og 2 x 3 VK finale.

Totalt har hundene tatt stand 18 ganger mot makkers stand 7 ganger,- noe som gir en effekt% på 72 (Stm/Stm + Ms)..  I 2015 var effekt% på kullet 67,7.  Begge faktorene er betydelig over gjennomsnitt for norsk pointer.  Ingen av hundene har fått registrert tomstand.

Synes vi traff godt med kombinasjonen Dallas & Tig og regner med at dette kullet kommer til å sette spor etter seg i årene som kommer.  Så blir det utrolig spennende å følge B kullet, når de første kommer til start vinteren 2017 (?)

2015

Rokkomborres A Hanna

Rokkomborres A Hanna

Da ebber 2015 ut og a kullet til Rokkomborre går fra å være lovende unghunder til ferdige voksenhunder.  Som oppdrettere er vi veldig fornøyd med vårt første kull..  Resultatmessig på jaktprøver i 2015 er det bare en kombinasjon i Norge som kan vise til bedre resultat. 

Av de 10 valpene som har levd opp er 6 stilt på jaktprøve så langt og de har gitt tilsammen 13 premier; Ailo er stilt 8 ganger og har oppnådd 2 x 1 UK og 2 x 2 UK, Bine er stilt 9 ganger og har oppnådd 1 x 1 UK og 1 x 2 UK, Hanna er stilt 15 ganger og har oppnådd 2 x 1 UK og 2 x 2UK og Mim er stilt 9 ganger og har oppnådd 1 x 1 UK, 1 x 2 UK og så toppet det hele med 3 plass i Norsk Derby Finale!!!

Tilsammen har alle de stilte hundene hatt stand 27 ganger, mens makker har hatt stand 13 ganger.  Det gir en effekt% på 67,5 ( StM/Stm+Ms), som er langt over gjennomsnitt for norsk pointer.  Det er registrert 1 tomstand på alle startene.

Så konklusjonen blir at første kullet har innfridd til hundre og mer til..  Nå blir det spennende å se om Rago, Toya, Kalla og Ara kommer til start i voksenklassen i årene som kommer..

Alle valpene er levert !

Da har vi rundet 12.mars 2014 og alle 11 valpene er plassert og levert.  Det vil si alle 10,- fordi den ellevte beholder vi selv.

Vi synes at valpene er godt og interessant plassert.  

En har dratt til Svein Bråthen på Bjørkelangen.  De som har levd litt lenge vil huske at Svein har hatt pointer i mange år og sin nye valp Hanna,- kaller han opp etter Dolstadåsens Hanna.

En annen veteran er Bjørn Solheim, som har hentet Mim.  Bjørn er dommer og Jo Kjells Silva er vel den mest kjenta av hans tidligere pointere, samt at han var fast fører for Hopfosens Dart til Ole Ivar Frømyr.

Jan Håvard Skogen fra Notodden har hentet Toya.  Også han er veteran i dette "gamet", med Quartens La Toya som tidligere mest kjent.

I Trondheim finner vi en spreking ved navn Olav Lurvik.  Han fikk paringsvalpen; Ailo,- og kommer til å satse sterkt på prøver og jakt.

Det samme skal også Silje Aasvang og Einar Gauslaa Bergem fra Ottestad, som har hentet sjarmøren Rago.  Einar har tidligere jaktet og stilt på prøver med engelsk setter,- men så ble "lyset slått på"..

På Namdalseid finner vi en ung mann med navn Andreas Høgden, som har jaktet mye med vorsteh.  Han ønsker også å satse på prøver og da velger man naturlig nok pointer.  Tispa Alfa blir hans jaktkamerat i årene som kommer.

Når vi beveger oss nordover kommer vi til Lofoten og Kabelvåg.  Ernst Rasmussen, tidligere eier av en Karacanis pointer, har hentet Ara.  

Helt nordøst i dette landet vårt finner vi Kirkenes og Olav Pedersen satser på Akita, som sin nye jakt og prøvekamerat.

I Piteå i Sverige har Johan Öberg komplettert i hundeflokken med Kalla.  Johan har fra tidligere   Kalla sin tante Ada ( søster til mor Tig) og vorsteh.  Jakt på skog er hovedinteressen, men han lover å også stille på høyfjellsprøver.

Så til Tromsø hvor veteranen Arne Ottem har valgt ut Phi,- oppkalt etter hans tidligere hannhund Phi - som vi betrakter som stamfar til "Tromsøblodet".  Gamle Phi var etter Tarpans Trutt og Hopfosens Grim.  Grim var bror til Dart som jeg tidligere har nevnt i denne artikkelen.

Selv har vi beholdt Bine, som vi håper og tror skal bli en skikkelig "racer" på jakt og ikke minst på prøver.

Levering snart..

Da har valpene passert 7 uker og vi begynner så smått å forberede levering.  Tig synes ihverfall at det blir greit, selv om hun faktisk både ammer og gjør reint hos dem enda!

Rokkomborres A Phi ( foto Arne Ottem)

Rokkomborres A Phi ( foto Arne Ottem)

Artig med valp!!

Artig med valp!!

Da har Olav Lurvik, Trondheim, vært på besøk og gjort sitt valg.  Han hadde førstevalg blant guttene, og navnet blir Ailo (Rokkomborres Ailo)

Da har Olav Lurvik, Trondheim, vært på besøk og gjort sitt valg. Han hadde førstevalg blant guttene, og navnet blir Ailo (Rokkomborres Ailo)

Magnus og Vegard på besök hos bestefar for å se på valpene!

Magnus og Vegard på besök hos bestefar for å se på valpene!

Første smak av vanlig for..

Første smak av vanlig for..

Og så var øynene åpne!!  ( foto: Jakobine)

Og så var øynene åpne!! ( foto: Jakobine)

Flere bilder av guttene ( foto Arne Ottem)

Flere bilder av guttene ( foto Arne Ottem)

Guttene 11 dg.gamle !

Guttene 11 dg.gamle !

Her de brun/hvite..

Her de brun/hvite..

Her er de sort/hvite frøkene..

Her er de sort/hvite frøkene..

Koselig med valp!

Her har en av tispevalpene tatt seg en ettermiddaglur - 5dg. gammel..

Så er valpene kommet !!

Så er endelig valpene kommet og på plass i valpekassen!  Interessante hunder og interessante linjer.  3 hanner og 8 tisper skal innfri våre forventninger,- det er kanskje et stort ansvar, men vi tror at linjene og genene skal være på plass - så får det være opp til oss nye eiere av disse sjarmtrollene å bidra til at de innfrir.

Det spesielle er at totalt 5 av 11 valper er brun og hvit ( leverfarget).  En av hanhundene og fire av tispene bærer denne opprinnelige brune pointerfargen.  Det var nemmelig denne brunfargen som var den opprinnelige pointerfargen som fantes på de engelske gamle linjene. Hva er det som bringer denne opprinnelige og eksklusive fargen inn i kombinasjonen mellom Tig og Dallas?   Svaret er nok det skotske innslaget på både både far og morsiden.  Mor Tig gjennom oldefar Embercombe Kittiwake og på farsiden gjennom tipp tipp oldefar Assynt Tom (Embercombe Lucky - Assynt Tamara).

Dette skal bli artig !! 

Tig har valper..

Da er vi temmelig sikre på at Tig har tatt seg.  Hun har lagt seg ut og pattene spriker i alle retninger,- så dette går "nok veien".

I helga hadde vi våre vanlige treningsturer og nå begynner hun å bli tung på snøføret🙂

14. nov, 2013

NjCh Tig 06609/08

Tig kom til oss i vinter fra Ole Ivar Frømyr på Notodden.  Hun har i løpet av noen få måneder gjort et utrolig godt inntrykk på oss.  En kraftfull storgåer som revierer som en "klokke".  Ole Ivar brukte 3 starter i AK på å få henne opp i VK.  I 2011 stilte han henne 6 ganger i vinnerklasse med 1 x 2 VK og 1 X 1 VK med CK, før han pensjonerte henne i en alder av 3,5år (!).  I 2013 har vi stilt henne på prøver, hvor hun har levert 1x 1VK Cacit finale, 1 x 1 VK kval.NMhøst, 1 x 2 Vk finale, 1 x 2 VKsemi og 1 x 6 VK.  Hun er dermed Norsk Jaktchampion. 

Hun er stilt en gang på utstilling med Cert og er følgelig Elitehund i NPK.

På morsiden til Tig finner vi sterke Vestfjorddalslinjer og på farsiden kommer Karacanis, hvor også Vestfjorddalens Dreng kommer inn som oldefar.  

Hun ble paret med Eidemlia´s Dallas T NO 49847/11 første gang onsdag den 13.11.13, så det forventes valper medio Januar 14. 

Interesserte kan ta kontakt med meg Terje (90 10 20 76) terje@steinsund.com , Ole Ivar Frømyr på telefon 35 01 18 20/917 46 470 eller ta en prat med Henry Espeseth 977 94 328 

Eidemlia´s Dallas T NO 49847/11

Dallas er en fremragende viltfinner og søker med en systematisk og forutsigbar reviering.  Han har 5 ganger 1 UK, ble nr. 2 i Norsk Derby 2012 og kåret til Årets unghund i NPK 2012.  I høst 2013 har han levert 4 x 2AK før han smelte til med 1 AK,- og ble dermed elitehund i NPK.

I Dallas sin farslinje tilfører vi Tromsøblodet med Jimsrypas Jeger ( Jimsrypa´s Chappes Bivdi og Black Luyckys William)  Jeger er ikke stilt mye på jaktprøver, men han er elitehund i NPK og fremstår i likhet med sin søster Kitty, som en fremragende fuglefinner og søker.  Han er brukt 3 ganger i avl med henholdsvis NjCh Lytingsfjellet´ D – Lille My, Ottorinos Tya og Steinbitens Lycke.     I kombinasjon med Lille My kommer ( foruten Dallas) elitehunden Eidemlias Raya, som har imponert oss stort og i kombinasjonen med Ottorinos Tya kommer kennel Sallirs sitt kull  hvor flere ligger helt i topp på NPK sin unghundcup 2013.

Mor til Dallas er NjCH Lytingfjellet´s Lille My, en legende med 11 ganger 1 VK, hvorav 2 ganger Cacit og 5 ganger CK.  Bak Lille My kommer  Lytingfjellets Bitte-Lilla og NjCj Huldreveiens Molle  ( 11 x 1VK, hvorav 2 x Cacit og 2 x CK). 

Dallas er, tross sin unge alder, allerede benyttet i avl med Fjellrypas Lilo, Vierkrullens Birka, Jutevatnets Pernille og Leirungens btr Black Taiga

Kommentarer

Terje

16.01.2014 20:28

Vi gläder oss til dere kommer..

Eva Meyer

16.01.2014 20:22

Vi gratulerer med et fint kull. Gleder oss til å hilse på alle 12. Blir hyggelig å hilse på Tig igjen. Hilsen Eva og Ole Ivar (Tuddal)

Nyeste kommentarer

07.03 | 08:05

Mye fine resultater fra deres hunder på starten av året, gratulerer

24.01 | 18:30

Godt Nyttår fra kokken, dokker e savnet i Tromsø. Eller er jeg og Anton å lufter husrypene deres på Kvaløya, de er i superform nå. Sees på ;)

20.01 | 08:19

Dette blir en spennende kombinasjon !

14.10 | 18:26

Finns det kvar en tispe?

Del denne siden