Første stand på Tøtta

Etter å ha vært på jakt/treningstur i Skibotn i går, fikk "guttene" hvile i dag ( 6.desember), da det kun er isskare her i nærområdet.  Det medførte at Tøtta fikk seg en liten luftetur alene, og da gikk hun selvstendig i stand, kort avansering ( på egen hand ) og opp med 2 ryper.  Artig; hun er bare 6 mnd. og 20 dg.

Vintersesongen første Altevannhelg

Så var det første Altevannshelg (27.-29.11.) på vinterføre; scooter og ski.  Lite snø og vanskelig føre (- 13 grader og vind).  Noen ryper fant vi og noen situasjoner ble det. Imidlertid var rypa veldig lett, så det ble mest "hull i lufta".

Aron i stand på lette ryper..

Aron i stand på lette ryper..

Jakthelg i Skipsfjorden 23-25.oktober

I helga var jeg invitert av Wiggo Ditlefsen til jakthelg i Skipsfjorden..  Det var skikkelig trivelig og godt for hundene å komme skikkelig igang igjen etter elgjakta.  Ryper var det heller lite med, da rypene nå er helt hvite og snøen er borte.

Noen fine situasjoner fikk vi likevel og både Vito og Aron fungerte flott.  Spesielt Aron er helt rå i søket fortiden..

Bror til Vito vinner SM 2009

Skipsfjordhønas Prinsen, eid av Mikael Kangasjervi, vant SM final i Sverige.  Prinsen er kullbror av Vito.  Av totalt 7 hvalper i dette kullet etter KariMor og Annahojs Texas har 4 fått 1 AK. 

Høsten

Jaktprøvehøsten ble ikke riktig som forventet.  Aron fikk kun 2 starter på Senja, hvor det omentrent var fritt for fugl.  Han viste fram et eminent søk i unghundklassen og dommerne ville gjerne se han premiert.  Et øpdelagt kne på eieren medførte at han ble trukket fra to starter på Tromsøprøven.

Jakta fra 12. september ble gjennomført i Sverige,- først i Kvikkjokk, hvor vi ikke fant fugl, bortsett fra en felt storfugl (Røy)..  Vi dro videre til Ritsem, og her ble det straks artigere med flere situasjoner fra hundene.  Vito viste fortsatt at han er eldst, og Aron har nok fortsatt en del å lære av sin eldre kamerat.

Nyeste kommentarer

07.03 | 08:05

Mye fine resultater fra deres hunder på starten av året, gratulerer

24.01 | 18:30

Godt Nyttår fra kokken, dokker e savnet i Tromsø. Eller er jeg og Anton å lufter husrypene deres på Kvaløya, de er i superform nå. Sees på ;)

20.01 | 08:19

Dette blir en spennende kombinasjon !

14.10 | 18:26

Finns det kvar en tispe?

Del denne siden