Vestfjorddalens Patrika

Vestfjorddalens Patrika NO 44749/11 (SN Jch Vestfjorddalens Black Luck – Kvithøvdlias Nazze)

Kennelens siste skudd på stammen er Vestfjorddalens Patrika, en hvit og leverbrun tispe som Ole Ivar Frømyr har stilt til vår disposisjon. Hun er  stilt en gang i UK med 1 UK som resultat og 2 ganger i AK med 1 AK som resultat. 

Patrikas morlinje kan vi mye om og den er beskrevet i flere sammenhenger på hjemmesiden her.  Hennes mor Nazze er brukt tre ganger i avl, hvor vi har Tøtta T fra hennes første paring med Vestfjorddalens Black Jack.  Hennes andre paring var med Karacanis Lille Dart, hvor vi har hatt avkommet NjCh Tig hos oss i to år.  Vi har også brukt Tig i avl med Eidemlias Dallas T, hvor vi har beholdt Rokkomborres Bine.  Nazzes siste paring var en inseminering med SNJch Vestfjorddalens Black Luck og i denne beskrivelsen vil jeg i hovedsak fokusere på de linjer som ligger bak Patrika på farsiden.

 Eier av kennel Vestfjorddalen Jan Hagalia, skriver følgende om Black Luck på sin hjemmeside;

 ”Luck var eid av Anton Ringøen og ble dressert 100% av en mann. Det var Kent Svensson, nåværende innehaver av Black Lucky kennelen. Hos Luck satt dressuren slik som den skal, så Kent skal ha mye av æren for Lucks fantastiske resultater. Etter at Anton og Luck fikk 1. UK., vant de Svensk Derby, dette var i 1995. Etter dette gikk det slag i slag. Det ble 1. AK. temmelig kjapt. Alle hans vinnerklasse plasseringer vet jeg ikke, men en god del husker jeg. Han har blitt nr. 2 på NM lavland med res. Cacit, nr. 3 NM vinter finale, nr. 2 SM fält, nr. 2 SM vinter. Han vant det ene VK partiet på SISK jub. prøve med Cert. Han har vunnet 1. VK i en NM kval på Kongsvold. Han har Cacit i 4 forskjellige land. Foruten Norge, er det i Sverige, Danmark og Tyskland. Slik er Luck historisk. Dette har vel heller aldri hendt med en nordisk hund noen gang.   Vi som vet hvor hardt Luck ble jaktet med hele høsten, ikke bare av Anton, men også av flere av hans sønner, skjønner hvilke enorm fysikk og ikke minst jaktlyst og fantastiske ben denne hund måtte hatt. Thomas Engh har ført Luck til mange triumfer, men han ble som tidligere sagt dressert av Kent”

Mor til Black Luck er “dronningen” Vestfjorddalens Tina T, som også er oldemor til Patrika I kombinasjon med Embercombe Kittiwake på morsiden.  Far er SJch SNUch Black Luckys Kawass. Kawass var eid av Roland Magnusson. Kent Svensson ( eier av kennel Black Lucky) beskriver han slik når han kommenterer hunder fra sin kennel; ”Som fantastiska nedärvare står Glory, Ina Scot och Tekla i en klass för sig själv bland tikarna. Kawass var ett fenomen i aveln og gav bra och dugliga valpar med i stort sett vilken tik han än parade”. 

Mor til Kawass var Black Luckys Glory ( se ovenfor) etter Jämtens Hugå og Black Luckys Spirit Of St.Louis og far var Assynt Tom.   Assynt Tom var importert til Danmark fra England og her kommer det skotske blodet gjennom far Embercombe Lucky.  Embercombe Lucky og helbroren Wishy Washy of Spinnington er også bestefedre på begge siden bak Embercombe Kittiwake som igjen er oldefar til Patrika på morsiden.   

Når vi paret Tig og Eidemlias Dallas T fikk vi også inn veldig like linjer med samme morlinje som Patrika og vi fikk Kawass på farsiden – og derigjenom det skotske blodet på begge sider. 

SN JcH Vestfjorddalens Black Luck

Patrikas far Vestfjorddalens Black Luck

Nyeste kommentarer

07.03 | 08:05

Mye fine resultater fra deres hunder på starten av året, gratulerer

24.01 | 18:30

Godt Nyttår fra kokken, dokker e savnet i Tromsø. Eller er jeg og Anton å lufter husrypene deres på Kvaløya, de er i superform nå. Sees på ;)

20.01 | 08:19

Dette blir en spennende kombinasjon !

14.10 | 18:26

Finns det kvar en tispe?

Del denne siden