Året ebber ut..

Ja så ebber 2011 ut..Et år som konkurransemessig ikke har svart til våre forventninger.  Spesielt Tøtta hadde vi trodd skulle markert seg mer på resultatlistene. I perioder kan hun være helt glimrende, spesielt under høstjakta på Altevann imponerte hun oss.  Mulig innbilt svangerskap er årsak til at hun har vært noe variabel. 

Aron er fortsatt i største laget, når han holder seg i terrenget er han imponerende, men av og til har det nok blitt noe perifert.  Begge er imidlertid fortsatt ung og vi satser på at 2012 blir året da ihvertfall en av dem skal ta steget opp i vinnerklassen..Etter min mening har de begge nivået inne,- så vi krysser fingrene.

Ellers har Bente (og Jakobine) debutert på prøve som førere, så til neste år må vi kanskje stille hver vår hund?  eller kanskje skaffe oss en til..

Mørketidsbilde av Tøtta

Mørketidsbilde av Tøtta

Sprell levende sædkvalitet..

På grunn av det skuffende resultatet (ingen resultat) av parringen mellom Vilja og Aron, tok vi kontakt med Tromsø Veterinærtjeneste for sjekk av sædkvalitet.  Med hjelp av ei løpsk Elka og en nervøs Geir Roger Hagenes fikk veterinæren nok dråper til mikroskopet.  Masse liv og røre var veterinærens dom - m.a.o. sædkvaliteten skal være i orden !! hva som gikk galt i parringen med Vilja er fortsatt et ubesvart spørsmål, da Vilja tidligere er hatt kull...

Resultatløst igjen..

Det lykkes ikke for Bente og Jakobine denne helgen heller..  En lang dag uten muligheter er ganske fortvilt..  Spesielt Aron viste seg søksmessig fra sin beste side, mens Tøtta var noe mer moderat.

Årets siste start

Da jeg er opptatt med elgjakt hele oktober, skal Bente og Jakobine stille Tøtta og Aron på Ofoten sin prøve til helga (15. og 16.10.)  Det blir årets siste start..

Prøvehelg 1. og 2.oktober

Helga 1.og 2.oktober var det klart for Bente sin debut som hundefører.  Hun og Jakobine startet med Tøtta både lørdag og søndag.  På lørdag hadde Tøtta en meget god dag søksmessig og ble borte i slutten av første slipp.  Bente støkker et kull under leting og Tøtta kommer ut fra krattet når kullet er borte.  I tredje slipp tar tøtta stand langt ute og Bente må vente på dommeren.  Selvsagt går rypene før dommeren innfinner seg, slik at situasjonen ikke ble tellende.

På søndag jakter Tøtta godt hele dagen uten å presentere fugl.   

Høstjakta

Den første jaktuka ble i år lagt til hytta på Altevann..  Ikke det beste valg med tanke på rypebestand og vanskelige vær gjorde at vi enkelte dager kun måtte holde oss i hytteområdet.  Likevel ble det sjanser og begge hundene fikk prøve seg i flere situasjoner.  Mot normalt klarte jeg å være så pass "disiplinert" i skytinga at dressuren ikke ble helt ødelagt.

Tøtta apporterer

Tøtta apporterer "flaksende fugl"..

Så er Aron paret..

Det tok lang tid før Vakkerdalens Vilja ble klar, men i går tirsdag den 6.09. skjedde det...  Nytt forsøk i morgen, og så får vi vente å se om det hele gir resultater.  Valper forventes å være leveringsklar rundt årsskiftet,så interessert kan ta kontakt med

Begredelig Altevannsprøve !!

Høstprøven på Altevann ble en begredelig avfære.  På lørdag gikk vi på et kvalitetsparti som så 3 ryper totalt ( en 3AK) og på søndag ble observasjonen på en stegg og ingen premieringer.  Det må være mulig å kvalitetssikre terrengene bedre !

Etter slike helger er det man lurer på hva vi holder på med...

Dårlig start på høstsesongen

Så startet høstsesongen, og etter en god treningsperiode var vi absolutt optimistisk på våre 2 hunders vegne.  Hele helga var prega av vanskelige forhold med + 20 grader og tørt og enkelte terreng med masse fugl og andre med vesentlig mindre..

På lørdag gikk vi i en "hønsegård" hvor Tøtta og Aron rampet seg ut av konkurransen etter henholdsvis 3 og 10 minutter.  Søndag i et terreng med mindre fugl, men stortsett samme resultat - forøvrig ingen premieringer på partiet, og på søndag fikk vi ikke sjansene.  Begge hundene gikk i nesten 100 min. uten sjanser..

Konklusjonen er at Aron fortsatt blir noe for stor og åpen for det nord norske høstterrenget, mens Tøtta har et glimrende og godt jaktbart søk, som må gi resultater når "dagen er der"..

Vi prøver på nytt til helga...

Så starter vi igjen..

Ja så er det klart for ny høstsesong.  Oppkjøringen er forhåpentligvis tilstrekkelig og både Tøtta og Aron stiller til start i helgas prøve her i Tromsø.

Aron skal pares med Vakkerdalen Vilja

Tone og Per Ludvig Kanestrøm www.ryepjegeren.no har valgt å bruk Aron i kombinasjon med Vakkerdalen Vilja (04432/04) når hun løper i månedskiftet juli/august.  Det er nok resultatet av Vilja sin første paring med Point som får dem til å vurdere Aron sine linjer. Rypjegerens Giron (årets unghund 2009), Kenzo og Sassicaia  viser at kombinasjonen var spennende og god.

Med å velge Aron får de inn samme farslinje som Point (Jutevatnets Radar), og en noe større grad av Drevjans på morsiden. (Drevjans Belle).  En spennende kombinasjon, hvor valpekjøpere fra denne kombinasjonen skal få være "tidlig oppe om morran" - for fart og trøkk - det blir det !! Vi gleder oss..

Vakkerdalens Vilja

Vakkerdalens Vilja

Nytt blod til Tromsø..

Said Nordin har kjøpt en hanvalp fra kennel Dansk Dynasty.Valpen ventes til Tromsø i midten av august.

I samarbeid med Geir Roger, så hentes hanvalp etter søstra til Elka som har allerede vist oss flotte kvaliteter på norske prøver.🙂

Faren er en de store mesterskapspointerene i italia for tiden. Han heter Semegheni Vladi. Her får vi inn nytt blod med Semeghenis blodslinje. Her linjes det pånytt på brødrene Ribot/Ronaldo. Meget spennende. Et flott og godt bidrag fra Said og Geir Roger.

Her ser vi Dansk Dynasty Elka med eier Geir Roger Hagenes. Elka er helsøster til moren til den impoterte hanvalpen..

Vito er blitt far..

28.mai ble det født 8 valper ( 3 tisper og 5 hanner) etter kombinasjonen 13434/07 Hammerpoint Ao Kiss og 25438 Skipsfjoprdhønas Vito.  Kiss er etter Karacanis Alfa og Erraks Odin, hvor flere søsken er jaktpremiert.  Vito er elitehund og sønn til den legendariske Karimor, bror til Vito erSkipsfjordhønas Prinsen, årets britiske fuglehund i Sverige i 2009 og søster er, Skipsfjordhønas Texi deltok på NMvinter lag 2011.

Interesserte kan henvende seg til www-tryllkennel.no , Line Berglund tlf. 40284141

Skuffende vintersesong !

Ja så er vintersesongen ferdig og den har på ingen måtge innfridd forventningene.  Aron har vært stilt flere ganger med 2AK som sitt beste resultat.  Han har generelt sett vært i største laget og har ikke tatt vare på de sjansene som har bydd seg..

Tøtta har ikke vært stilt like mye-  For henne var det Arctic Cup som var målsettingen.  Etter et godt første slipp nektet hun å gå i neste slipp, ganske utrolig ! når vi vet hvordan hun har vært i vinter på jakt, trening og prøver...

Da får man bruke sommermånedene til ettertanke, dressur og motivasjon !!

"Debriefing" i påska på Altevann

2AK til Aron !

Helga 26.-27.mars 2011 ble Aron stilt på TFK sin prøve på Vannøya.  På lørdag hadde Aron 2 meget gode slipp, før han i tredje slipp fant fugl og festet stand.  Da jeg kom til, gikk rypene og Aron var komplett.  Dommeren syntes Aron var noe åpen i søk og valgte å avslutte der og da med en 2 AK.

Bomtur til Arnøya !

Nei i år blir det ikke enkelt... Ny jaktprøvehelg på Arnøya !  Tøtta stilte på lørdag og på betongskare (turboføre) og med ryper som hele tiden beinet unna ble hun for het..

Aron kom ikke for fugl på lørdag og på søndag tok det 2 minutter før han og makker støkket enkel fugl langt ute, og på turboføre i unnabakke - var det umulig å få han stoppet..

Resultatløs helg 5.og 6.mars

Det ble en skuffende start på vintersesongen.  Både Tøtta og Aron startet på lørdag.  Aron kom ikke for fugl mens Tøtta hadde muligheten..  Først var det en liten korrigering i stand som fikk en lett fugl på vingene før jeg kom opp til hunden, og så var det snøstorm og dårlig sikt som gjorde at jeg ikke så fuglen ved neste mulighet.

På søndag var det bare Aron som var i aksjon, og det i ordets rette betydning.  Han presterte å stjele stand, støkke fugl og gå etter.....ramp !!  Det virker som om konkurransen presser fram egenskaper som aldri vises på trening.

Det nærmer seg...

I helga var de første igang med vinterprøvene (Sortland)..  Vi jaktet denne helga, og skal ha en siste lang jakthelg nå til helga 25.-27.2.  Men deretter blir det prøver framover til påske!!

Her starter vi ut på en korttur fra hytta på søndag.. (foto:Jakobine)

Her starter vi ut på en korttur fra hytta på søndag.. (foto:Jakobine)

Første påmelding

Da har vi bestemt oss for de første startene.  Aron begynner i Tromsø 5. og 6.mars, så blir det Arnøya 12. og 13 , Altevann 19. og 20 og Tromsø/Vannøya 26. og 27. 

Forhåpninger !!

Da er 2011 kommet og en ny sesong står for døren..  Med to unge hunder på stallen ( 2 år og 10 mnd. og 1 år og 8 mnd) har man naturlig nok en masse forhåpninger!  Målsetting for Aron må være å makte VK biletten og for Tøtta er det Lappiscup(Abisko) og Arcic Cup (Alta) som blir høydepunktene..

Slitne etter kort økt i djupsnøen på 1.nyttårsdag.

Slitne etter kort økt i djupsnøen på 1.nyttårsdag.

Nytt år !!

Så var det nyttårshelg igjen og i år som i fjor ble denne feiret på hytta vår på Altevann.  Rolige og stille dager med fine turer i fjellet..  Snødybden gjorde imidlertid forholdene vanskelig for både hunder og folk..

Tøtta svømmende i djupnsnøen..

Tøtta svømmende i djupnsnøen..

Nyeste kommentarer

07.03 | 08:05

Mye fine resultater fra deres hunder på starten av året, gratulerer

24.01 | 18:30

Godt Nyttår fra kokken, dokker e savnet i Tromsø. Eller er jeg og Anton å lufter husrypene deres på Kvaløya, de er i superform nå. Sees på ;)

20.01 | 08:19

Dette blir en spennende kombinasjon !

14.10 | 18:26

Finns det kvar en tispe?

Del denne siden