Egon og Emrik er frirøntget for HD

og nye premier..

24. april på Sennaland tok både Egon og Emrik 1 UK

Så er E kullet i gang!

10.- og 11.april 21 på Altevann fikk Rokkomborres Ego 2 x 1 UK og Emrik fikk 2 x 2 UK.  Artig!

Inga og Ola Plassgård var og hentet Bine hos Andreas i Levanger. Da måtte de også til farmor og farfar å vise henne fram og farfar er ingen ringere enn Bjørn Plassgråd!!

Bente med Rokkomborres E Emrik og Egon

Andreas Eliassen har henta Rokkomborres E Perle til sin samboer Randi Anette Kulseth Pedersen i Levanger. Han tok også med seg Rokkomborres E Bie til Bernt Plassgård (Hamar) og Rokkomborres E Bos til Bjørn Riset Sundberg (Røros)

Nora, Erik, Cathrine og Runar Robertsen har henta Rokkomborres E Turi

Roger Liavik og Veronica Sivertsen med Rokkomborres Exo

Marta Ranset og Pål Ranset har hentet Rokkomborres E Supra!

6 uker!

Alle jentene! 2 uker

Alle guttene! 2 uker..

20.mars kom endelig E kullet..

Da er Bine og Billy the Kid paret!

Da ble det paring på lørdag 18. og søndag 19.januar!  Nå krysser vi fingre!

Rokkomborres RX Billy The Kid

Kombinasjonen Billy The Kid og Bine

Med denne kombinasjonen lager vi en skikkelig "linjecoctail".  Lek med linjer blir fort veldig teoretisk, men artig er det likevel :) Vi har altid hatt en forkjærlighet for Vestfjorddalen og ikke minst Vestfjorddalens Tina T og spesielt hennes kull med Drevjans Lux ( 1991).  Her kommer søskene Vestfjorddalens Famous og Buck, som tippoldemor og tippoldefar til Billy og Dreng som 2 x tippoldefar til Bine.  Vestfjorddalens Paco, som også er etter Tina T blir oldefar til Bine.

"Tromsøblodet" får vi inn gjennom Dallas T, som far til Bine og oldefar til Billy

Det nye for kennel Rokkomborre i denne kombinasjonen er Borgeflons linjer. Jenny Speed Queen ble i 2002 paret med Offerdalens Cliff som ga Borgeflons Jaga CS som er bestmor til Billy og  søsteren J-Fia Cs som er oldemor.  Borgeflons Jäger Cs fra samme kombinasjon blir tippoldefar.  Jaga Cs har i kombinasjon med Setpoints Buddy foruten Ohlsmyrens P Respect  også gitt SE Jch Ohlsmyrens P Wild Thing og Dancing Queen.  I kombinasjon med Jutevatnets Radar kommer Ohlsmyrense P Rocket Man og med Badstuåsens Bidevind kommer Ohlsmyrens P Whiter Shade of Pale.   

SE 21107/2017 Borgeflons RX Billy The Kid

Da vi valgte Eidemlias Dallas T som hannhund til kennelens 1 kull i 2014 var han kåret som årets ungpointer i NPK og akkurat fått 1 AK.  Det samme gjelder Billy The Kid.  Han er årets ungpointer i NPK 2018 og har så langt levert 6 x 1 UK, 3 x 2 UK, 3 pl. Forus Open og 1 X 1AK.  Han er anbefalt avlshund i NPK og har en viltfinneregenskap på 116,5 (NPK Datahound) og en viltfinnerindeks (Ødegård) på 123.   Med de rapporter vi har om Billy, vil det ikke overraske om han får en videre utvikling som ligner den Dallas har fått..

Billy kommer etter en kombinasjon mellom C.I.T NJCH Ohlsmyrens P Respect og SE UCH Borgeflons MP Xena.  Respect har vi tidligere benyttet som far til vårt B kull og han er behørlig presentert her på hjemmesiden under fanen B kullet.

Xena kommer etter Fjellrypas Mister Minister (som er sønn til Dallas T ) og Borgeflons Cj Pia.  

NO 31017/14 NJCH Rokkomborres A Bine

Bine er et resultat av kennelens første kombinasjon mellom NJCH NMFHh-15 Eidemlias Dallas T og NJCH Tig.  For oss har hun vært en drøm og den absolutt beste hund vi har hatt.  Hun er anbefalt avlstispe i NPK og ble Norsk Jaktchampion 3,5 år og har levert så langt 3 x 1 VK, 4 X 2 VK, 3 x 3 VK, 3 x CK, 1 x 1 AK, 2 x 2 AK, 1 X 1 UK og 1 x 2 UK.  Hun har også vært tatt ut til NM lag vinter en gang og reserve en gang.  Hun har en viltfinnerevne i VK på 119,7 (NPK Datahound).  

Tanken bak kombinasjonen Tig - Dallas var å kombinere tradisjonelt "Telemarkblod" (TIG) med "Tromsøblodet (Dallas), noe jeg synes vi lyktes godt med.  Hun fremstår som en kjempegod viltfinner, helt avslått og stille i hus, lettdressert med stor jaktlyst, meget godt hårlag og poter.