Nash på pointerlaget!

Da er Rokkomborres B Nash tatt ut på på pointerlaget til NM høyfjell høst 2020.

Artig!!  Det er tredje gangen Rokkomborres blir tatt ut til å representere NPK.  Bine har tidligere vært på vinterlaget; en gang som deltager og en gang som reserve. 

Da er høstsesongen i gang!

Da er høstsesongen i gang og Hans og Rokkomborres B Nash fortsetter der de slapp i vinter.  Denne gang ble det 2 VK med res.Cacit på prøve i Raggsteinsdalen.

Selv startet vi lørdag og søndag i Tromsø med Hugo.  Hugo gikk godt begge dagene, men kom ikke for fugl.  

Det nærmer seg..

Rokkomborres Ailo i fart mot høsten..

Da nærmer høstsesongen seg og flere har kanskje allerde hatt de første slipp i ett av de mange treningsterrenger som finnes rundt om.

Det blir nok en spennende høst for Rokkomborres.  Fra A kullet regner jeg med at Olav og Ailo er på startstreken i VK og kanskje Bjørn og Mim også viser seg fram (Svein og Hanna?)  Bine vil nok også få en (eller to) starter, men hun har nok en vei å gå etter valpingen - før hun er i gammelt slag igjen.

I B kullet regner jeg med at Nash fortsetter der han slapp sist høst/vinter og jeg håper at både Luna, Felix, Kalle og Krutt kommer til å markere seg 🙂

C kullet har hatt en litt tyngre start enn A og B og skal det skje "noe" må det vel bli i høst eller kommende vinter.  Hugo skal ihvertfall få høyeste prioritet hos oss og vi håper virkelig å toppe 2 AK premien fra i vinter.  Ser at Maia forebereder seg på duer og jeg håper flere fra dette kullet forsøker seg nå i høst.

D-kullet er jo den store spenningen!!!  De er 12 mnd. den 1.september og det blir artig å se om noen kommer til start i høst?  Rapporter fra i vår var jo oppløftende,- så vi har forhåpninger 🙂

Slutt for TIG

Så var det slutt for TIG! En drømmehund på alle måter,- en fantastisk familiehund og ikke minst jakt og prøvehund. Hun var starten på vår kennel Rokkomborres.

Tig ble Norsk Jaktchampion og ble stilt totalt på 41 jaktprøver. Hun leverte 4 ganger 1 VK, hvorav 2 ganger med Cacit og en gang med CK. Ellers 3 ganger 2 VK, 1 gang 3 VK, 1 gang 5 VK og 1 gang 6 VK + 1 AK og 2 UK. Hun hadde excellent cert på utstilling.

Hun ble brukt 3 ganger i avl. Første gang med Vattvikens Joker, hvor det kom 3 valper. Av disse ble 2 jaktpremiert.

Neste paring var med Eidemlias Dallas, hvor det kom 11 valper. Av disse er 8 stilt på prøve og 4 er jaktpremiert,- alle med 1 AK eller bedre. 1 er blitt Norsk Jaktchampion.

Siste kullet var med Ohlsmyrens Respect. Her kom det 7 valper hvorav 6 er stilt på prøve og alle 6 er jaktpremiert. 3 med 1 AK så langt.

20.mars kom E kullet !!

Da er valpekassen testa! Valper ventes om noen få dager!

2 AK til Hugo !

Da er premiekontoen åpnet for C kullet i voksenklassen!  Rokkomborres C Hugo m/ Per Kristian Bruun som fører, fikk 2 AK på Senja idag.  Hugo jobbet hele dagen på vanskelig gjennomslagsføre og kun manglende reis hindret høyeste premie.

Bine er bekreftet drektig!

Da har ultralyd bekreftet at Bine er drektig med flere valper!

Bine og Billy er paret!

Da er Borgelons XR Billy the Kid paret med NJCH Rokkomborres A Bine.  

På fanet E-kullet står det mer om denne kombinasjonen!

En mindre i flokken

Starten på 2020 ble ikke av det helt lystinge slaget!  Vestfjorddalen Tøtta har vært en del av Rokkomborre helt fra 2009.  Hun startet oppløftende som prøvehund og fikk fort 1 UK og 2 pr. i Fjällpokalen i Arjeplog i 2010.  1 AK fikk hun 3 år gammel, men i VK har hun aldri klart å hevde seg.

Etter 50 starter stoppet vi henne som prøvehund i 2014 og hatt henne som jakthund og familiehund, helt til at helsemessige forhold gjorde at vi måtte avslutte dette kapitelet.  Det er artig med hund og det er trasig når de må forlate!