2013

10. sep, 2013

For en NM debut!!  

Kongsvold og NM er vel fuglehundsportens mekka.  På fredag morgen stilte 200 av Norges beste fuglehunder til kvalifisering.  Etter et perfekt fuglearbeid fikk Tig 1 VK og Aron gikk videre på søk.

I lørdagens semifinale støkket Tig en enkeltfugl og fulgte etter (!!), mens Aron nok en gang leverte to gode slipp søksmessig og ble med til finalen på søndag.

16 hunder startet søndag morgen og etter en spennende dag i fjellet ble Aron nr.3, slått av Sørbøfjellets Zisou (Tord Lien) og Slottsviddas I M Tuva (Håvard Dekkerhus).

 

2. sep, 2013

Midt Troms Fuglehundklubb arrangerte prøve i helga og alle 3 stilte til start i VK kvalifisering på lørdag.  I første startet Tøtta mot Jimsrypas Kitty.  De ble borte og funnet i samstand, med Tøtta en meter framfor Kitty.  Kort reis på begge som ble for urolig.  Det var de rypene vi så første dag.  Ingen premier på partiet og Tig og Aron videre til finale på søk.

På søndag ble det heller ingen fuglesituasjoner på våre to representanter, så helga ble uten premie.

Neste helg er det NM på Kongsvold.

25. aug, 2013

På Tromsøprøven gikk det veien for Tig i finalen.  Etter et første slipp uten minus og et forykende andre slipp sammen med irsksetter Kikkom, tar Tig stand og en perfekt reis, utredning og apport - så var sieren sikret.

I kvalifisering på lørdag var alle tre hundene på startstreken.  Tig gikk til finalen på søk, mens Aron støkket fugl langt ute og var for urolig.  Tøtta hadde stand i tjukkskogen og ble først funnet da makker støkket fuglene - men etter det sørget hun selv for at fuglene i området kom på vingene - så det var takk og farvell til henne også.

24. jul, 2013

Da begynner planene for høsten å ta form;

Alle hundene (Tøtta, Tig og Aron) er meldt på i VK på Tromsø Hundeklubb sin prøve 24.- og 25.august og på Midt Troms Fugehundklubb sin prøve på Senja 31.8-1.september.  Så stilles Tig og Aron på NM Høyfjell på Kongsvold helga etter, og så blir det jakt fra 14.september.  Det blir nok også start på Tromsø Fuglehundklubb sin prøve 21.-22.september - og så kommer elgjakta og så får vi se..

4. jul, 2013

På en kveldstur i marka tråkka jeg rett inn i et kjempestort rypekull..  Årets bittesmå kyllinger sprang i alle retninger og mor og spesielt far gjorde alt de kunne for å avlede meg.  Med hundene i band kom jeg meg bort fra området så raskt som råd var.  Positivt var det i alle fall å se at klekking for denne høna har godt kjempefint,- det var minst 14 - 15 smånøster som sprang rundt.