2015

14. aug, 2015

Da er det definitiv høst og vi gleder oss! Først blir det jaktprøver på Bine og Patrika i Tromsø og Midt-Troms. Vi håper på Derbybilett og Derbytur på Bine.

21. jun, 2015

På NKK sin ustilling i Tromsø idag fikk Bine excellent..  Godt handlet av Jakobine

14. jun, 2015

Litt lite utviklet enda, men ellers alt på plass!

28. apr, 2015

Da er vintersesongen over og en 2 UK er vel ikke helt i samsvar med forventningene.  Ser man "bak resultatene" er kanskje ikke situasjonen veldig dyster.

Vi hadde store forventninger til Patrika og hun viste virkelig lovende takter i sin første start i vinter.  Imidldertid fikk hun løpetid så vi mistet både TFK sin "Tromsøprøve" og vinterens høydepunkt NM på Andenes.  Etter påske ble hun stilt på MTFK sin prøve på Altevann, hvor hun gikk glimrende,- men ble for rå og uhemmet på en dag med mye ryper.  Tror hun kommer sterkere igjen til høsten.

Bine har hatt en kjempeutvikling i vinter og har nok dressurmessig lurt meg litt.  2 ganger har hun vært klar for 1 UK, men det har blitt for lang ettergang.  I Alta fikk hun ikke vist reis og fikk en sterk 2 UK.  Her har vi imidlertid et talent som kan bli kjempegod!!

Olav Lurvik og Ailo derimot har klart å holde dressuren på plass, noe som er kronet med 1 x 1 UK og 1 x 2 UK !!!.

Ara til Ernst Rassmussen har jeg selv sett i terrenget og jeg har gode rapporter på Mim til Bjørn Soleheim.  Begge vet jeg har en masse jaktlyst og jaktvett, men det mangler kanskje noe på dressuren ( som Bine)..  Det virker som de øvrige i kullet også tegner bra,- så det skal bli spennende å se til høsten!!!

Ellers må det nevnes at Jakobine har debutert som fører på jaktprøve.  Hun har ført Tøtta i AK på to starter i vinter.  

20. apr, 2015

Så var det årets sist jaktprøve for oss i Alta!.  På lørdag gikk Bine som vanlig godt, men kom ikke for fugl.  På søndag i et sabla uvær og utrolig vanskelig føre fikk hun imidlertid sjansen og vi fant henne i stand i uværet, sterkt presset av en ES som sto 6-7 meter bak.  Imidlertid gikk rypene før vi kom fram tll henne,- så vi fikk ikke mulighet til å vise reis,- dermed 2 UK.