2012

20. sep, 2012

VI strtet som nevnt på Altevann før vi dro til Finnmark.  Etter 3 dager ga vi opp og flyttet oss tilbake til Altevann igjen.  Bestanden på vidda er urovekkende dårlig akkurat nå og jeg har tungt for å tro at vi noen gang får oppleve skikkelig gode rypeår igjen i dette området.

På Altevann er det heller ikke det helt store, men det finnes fine kull og det virker å være bedre enn for noen få år siden.

Uansett hadde vi fine dager i fin natur og i stort sett godt vær !!

16. sep, 2012

I går den 15. ble Tøtta paret med Joker.  Begivenheten gjentas i morgen, så da ventes det forhåpentligvis hvalper om to måneder.

Akkurat nå er vi på rypejakt på Finnmarksvidda, så man kan vel si at paringen skjedde i "riktige omgivelser".  Etter paringen ble Joker og Aron med på jakttur, hvor bl.a. Joker vartet opp med et glimrende fuglearbeid på en løpende fugl. For den gutten må det ha vært rene "drømmedagen"! 

10. sep, 2012

Jaktstart første dagen ble på hytta på Altevann.  Så blir det to arbeidsdager, og så drar vi til Finnmark og Kautokeino.  

På Altevann fikk vi de første fellingene så både hunder og eiere har fått "roa" seg !

6. sep, 2012

Endelig fikk Tøtta løpetid.  Dermed parer vi med Joker 16.- 18.september.  Går alt greit blir det hvalper midt i November.  

27. aug, 2012

Etter en heller dårlig start i Kautokeino forrige helg, ble prøven i Tromsø en mer hyggelig opplevelse:

Aron gikk et fremragende søk i sin første runde i VK kval. og var rangert som beste søker etter første runde - plassert som nr. 2 etter en med fuglearbeid.  I andre runde støkker han en rype uten at jeg ser det ( dommerne ser det) og forfølger.

Tøtta gikk jevnt og trutt i kvalifiseringen og gikk videre til finale på søk.  I finalens første runde ( siste slipp) fester hun en stilfull stand på nyslått og vanskelige fugler. Hun reiser presis og er komplett i oppflukt og skudd.  Under utredning støkker hun imidlertid en fugl og går akkurat langt nok til at dommerne stopper henne !!  Fae...  hun ville vært helt på topp etter første runde.

Ingen premier, men klar forbedring fra forrige helg !