2014

30. des, 2014

Da ebber 2014 ut og vi kan se tilbake på nok et aktivt hundeår!  Ikke de samme resultatene som i 2013, men Tig markerte seg på seinvinteren med 3 VK kval.NM Vinter, 5 VK kval Altevann og toppet det hele med 1 VK Cacit på Altevann.

Aron presterte 3 VK på Altevann og så lånte vi han bort til Per Dahle i sommer.  Per har stilt han noen ganger i høst uten resultat.  Tøtta har hatt nok et premiemessig resultatløst år, så vi stopper henne nå som konkurransehund.  Hun skal imidlertid fortsatt glede oss på jakt i mange år.

Det spesielle i året var nok valpekullet etter Tig ( og Eidemlias Dallas T), som ble født 11.januar.  Her kom det 11 små som vi venter å høre mer til utover året.  Vi beholdt en valp Bine ( bildet), som lover godt.  Det skal bli kjempeartig å arbeide med henne utover vinteren nå og forhåpentligvis stille henne på noen prøver.

27. nov, 2014

Fra Per Dahle har vi fått bilde av Aron i trening på rapphøns..

25. nov, 2014

Da er Vestfjorddalens Patrika kommet i hus.  Her har hun funnet seg en god plass, mens Bine sjekker dette nye vesenet!  Vi er spent på om hun finner seg like godt tilrette som Tig.

20. nov, 2014

Da har vi blitt enig om at Tig skal tilbake til Ole Ivar igjen. På tirsdag bytter vi,- og halvsøsteren Vestfjorddalens Patrika blir med tilbake til oss i Tromsø. Det blir vemodig.. Tig har vært en utrolig fin dame hos oss, og hun er nok den beste jakthund jeg har hatt så langt i mitt 30årige hundeliv. Vi mener nok begge ( Ole Ivar og jeg) at Tig bør brukes en gang til i avl,- men jeg tviler sterkt på at hun blir stilt mere på prøver. Hun har jo dokumentert det som trengs.. 2 x Cacit, 1 x CK, totalt 4 x 1 VK står det respekt av. I sitt hundeliv er hun stilt 40 ganger på prøve, hun har funnet fugl og tatt stand 16 ganger og fått 11 premier. En gang har hun stått tomt!"!!

Vestfjorddalen Patrika, som er halvsøster til Tig ( og vår Tøtta) kommer jeg tilbake til senere. Hun er en meget interessant liten dame på tre år som er stilt to ganger i UK og fått 1 UK og en gang i AK med 1 AK som resultat. Hun er stilt noen få ganger i VK uten resultat.. Jeg kommer tilbake til henne og linjene bak etterhvert..